vrijdag 18 december 2009

Tempel der Heren









U ziet uzelf denken. Hebben de HH een eigen route? Het lijkt erop nietwaar? Maar niets is meer. HF had werkelijk alle onderliggende delen van het fameuze weeweewee afgestruind en kwam tot de conclusie dat er eer viel te behalen. Nu dat laten we ons geen meerdere malen vertellen en zodoende kwam het.
U vindt meer info o.a. hier.

Eerst maar wat info:

afstand: ca 9 km
startpunt restaurant Friends (hoe toepasselijk) te Reeuwijk-Dorp
aldaar de ANWB bordjes volgen, soms niet al te letterlijk
onderweg kunt u fans tegenkomen zodat u in de berm dient te schuilen
Tempel is een buurtschap bij Reeuwijk-Dorp.

Volkomen onverwacht dook HF op ten huize van HH. Hem was het volgende gebleken:
de vrouw des huizes dezes had aangedrongen op een nieuwe combi magnetron en HH die uit zichzelve niet al te beroerd over wenst te komen had bestelling en aflevering geregeld vlak voor het tijdstip der wandeling. De bestelling was inderdaad met de nodige zorg afgeleverd en HH was ternauwer nood klaar voor de walk, hetgeen de vrouwe in kwestie niet hinderde om te vragen of herplaatsing al had plaatsgevonden. Om dit staaltje van inbreuk in de gemoedsrust van de HH tot bedaren te brengen leek HF een wandeling en wel op dit moment erg gepast. HH kon op dit moment alleen toestemmen in dezer.

Parkeren en starten doet u via de dorpsweg. Het verdient aanbeveling om hier ook het schoenenritueel te doen plaatsvinden. Wij hadden een volledige witte wereld om ons heen maar totaal geen last van vervoersproblemen. De stom stom van HF bracht ons tot voor de deur en daar stonden wij dan, klaar te beginnen. Dassen om, handschoenen aan en geen plu deze keer. Wat is het leven eenvoudig voor de eerlijke wandelaar onder ons. Na de dorpsweg niet vergeten de middelburgseweg in te slaan. Ja de afstanden vliegen hier voorbij. Op dit traject wordt u vele malen gedwongen om in de zijbaan te schuilen aangezien de autovervoerders onder ons ook van deze route gebruik maken. Maar het kan zijn dat dit kwam door de HH. Wie wil ze inmiddels niet nader aanschouwen? Bijna iedereen wel. De middelweg vooral overslaan en pas bij het wonnepad r.a. en dan hup de ringdijk op. Wij ondervonden hoogstaardige begroetingen van onze hondenvrienden tot herhalens toe. De ringdijk gaat via vele klauterpartijen voor de durfals onder ons naar de kerkweg. Deze naam slaat werkelijk nergens op want je ziet zo 2 kerken staan. Zal wel van vroeger dateren... Overigens is de hervormde veel kleiner dan de RK-versie. Maar die was op het moment van onze wandeling een beetje stukjes. En warempel, daar is de auto van HF alweer. Waanzinnig, wat vliegt de tijd. Overigens werd het zonder zon allengs kouder, echt waar.
Overigens kwamen wij zo nu maar ook dan rare verdwijningsvormen tegen, zoals de foto zal betonen. Wellicht weet u raad?
Natuurlijk moesten wij onderweg wel eens een oponthoud meemaken.
Overigens reed een lokaal type dermate hard met de auto langs de zwanen dat de HH een paar termen hebben gebezigd die wij onmogelijk kunnen herhalen.
HF reed met vaste hand op een volgens de borden file vrije route hoogsthartig toch de file in en zorgde met vaste hand en onder muzikaal genot van een aftrekje van Rush voor de noodzakelijke plezierige verpozing alvorens geparkeerd ging worden in het voortreffelijke Capelle aan den IJssel alwaar men had geprobeerd de horeca gelegenheid te verstoppen onder een lading kerstgrut. Vergeefse moeite aangezien de HH altijd op heur scherpst zijn. U raadt het vast niet, maar wij namen 2 bieren en een borrel bitter garnituur die toch wel wat dwingend bedongen moest worden. Onder het genot van luide kerstklanken namen wij e.e.a. tot ons en kwamen eindelijk tot bedaren. Ja, het is me wat.
De HH wensen u een fijne kerst maar ook daarna mag het wat ons betreft fijn zijn. Genoegens met de werkkring van beider HH zal hier niets aan veranderen.

En mocht u hier het wandelen willen combineren met vrachtwagen transport dan bijgaand alvast de genoteerde waarschuwing:

Geen opmerkingen: