maandag 11 januari 2010

Een keer naar Kralingse Veer


U raadt het al aan de titel. Welkom in 2010. Een jaar van wandelen ligt voor ons en hiervoor ook al. Maar daarover genoeg nu. Reclame maken voor eigen gedoe ligt niet in onze aard. Vergeet u niet ook de volgende link eens te bezoeken?

Hoewel wij natuurlijk nooit gevoelig zijn voor weeralarmen waren wij beiden inmiddels van mening dat als een dergelijk alarm wordt afgegeven de kans zeer groot is dat wij dan totaal ander weer krijgen. Deze tip onthoudt men mede wandelaars natuurlijk niet. Bij deze graag gedaan.

Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen, zo ook aan de HH. Diverse werkgevers boden ons de gelegenheid om nu ook op andere dagen en tijden te mogen wandelen en soepel als wij daar zij gretigden wij natuurlijk. Vandaar deze walk op voor u natuurlijk verbazingwekkende tijdstippen, maar de HH zijn noch bang voor glad ijs als wel voor de avondklok.

HH had samen met zijn vrouwelijke wederhelft de stoute schaatsen voor het eerst in ca 30 jaren weer betrokken en had gevoeligheden op plekken die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Dit maar als vooraf bedoeld.
Op de voor HH steeds verbazingwekkende wijze kwam HF met zijn limousine bijzonder fraai glijdend voorrijden en alras bleek dat dit in feite ontbrekende stuurkennis van HF betrof. Gezien zijn werkzaamheden gaan we dit niet in onze blog zetten natuurlijk. Dankzij de rust zelve van HH kwam het uiteindelijk allemaal goed en sprong HH al glijdend in de auto en werd gereden en gegleden naar het onvolprezen stadhuis van genoemde plaats.
HH had al mooie schoenen aan, HF was dit thuis vergeten dus alsnog. Maar toen kon het dan eindelijk. HH had ons aangemeld bij de fa iPhone zodat achteraf altijd nog.

Vanaf dit stadhuisplein togen wij naar de dijk, want wij houden van hogere sferen. Als u dit bereikt en de dorpsstraat aanwezig is gaat het RA en bent u waar wij wezen wilden. Nauwelijks van de verbazing bekomen toverde HF als bijna vanzelf een tripod tevoorschijn waarmee hij naar eigen zeggen betere foto's gaat maken. U weest gewaarschuwd. Overigens bleek achteraf dat er alsnog een fototoestel op gemonteerd diende te worden. Alleen met zo'n tripod bent u er dus niet. Wij bedoelen reeds. U komt dan bij een avondwinkel voor o.a. electronica reparatie. Gezien de ouderdom van de apparatuur die in de etalage stond uitgestald behoeven reparaties hier geen haast. moet het apparaat even kunnen missen zeg maar. Maar kennis van zaken lijkt hier vanzelfsprekend.

Doorwandelend ondersteekt u de weg die naar de Algera brug voert en zet u vaart richting de Brienenoord, die zich aandient, maar wel in de verte pas.Vanwege een soort combi sneeuw en ijspret kozen wij nocg het hazepad maar wel het fietspad want dit was zichtbaar schoner dan.Langs Capelle West wat in deze winterperiode behoorlijk Antonpiekt en via klim en daal rituelen bereikt u als u onze route volgt Kralingseveer. Een mooi punt om eens tot uzelf af te vragen of u hier nog wel verder zou gaan. Het is immers.
Wij daarentegen bogen RA en via de hoofdweg van dit dorpsgedoe en de zebrastraat (RA) doorstaken wij al het moois en middels een fraai fietspad langs een sportcomplex konden wij het ontvluchten.

HF kwam voor hem bekende muzikale pleinen tegen maar HH zou HH niet wezen als verrassingen op de loer lagen. Zo kwam het dat via metrostation Capelse Brug en RA alsnog de onvolprezen 's-Gravenweg werd bereikt. Pfffff

Wij konden niets anders doen dan vol verbazing gapen naar zoveel voor zoweinigen onder ons en liepen stilzwijgend maar toch vol gepraat verder tot wij eindelijk RA konden richting het bij de start reeds aanwezige stadhuis.

Aldaar togen wij naar onze boekenkast waar wij gezien het vreemde tijdstip niet werden herkend maar toch bediend.

HH bediende zich van een doorgestookte winterbrand, HF kwam in tropische sferen middels een palm. Dit beviel ons zodanig slecht dat wij een wederom rondje deden waarbij dit nogmaals bevestigd werd. Tijd om naar huis te gaan en alzo deden wij.

Eindigen doen wij als altijd met u nogmaals al het goede te wensen voor dit jaar (en later ook), met veel wandel maar ook leesgenot. De HH verheugen.

Geen opmerkingen: