maandag 12 april 2010

Wij gingen ondergronds






Zo stom als maar kan zijn had HF ineens besloten dat er een metro lijn naar Schiedam moest komen. Zo gezegd. Aangezien wij niet door de metro thuis werden opgehaald zorgde HF voor kortstondig vervoeraansluitend. Dat deel was bekend, maar daarna ging het ineens heel hard. Roltrap op, goed kijken ! en in de juiste wagen instappen want het voorste deel ging naar Schiedam centrum en de rest van de trein ook. Maar de HH gingen zich tegenover en ondergingen de spanning in gepaste stilte maar wij staken onze verwondering niet onder de metrobanken.
Zowel de buitenzijde als binnenin waren van eenzame schoonheid en wij genoten kortom volop. Maar zoals altijd en meestal komen aan de dingen een eind en bereikten wij het eindpunt. Onderweg kwamen wij langs fraaie stations die onder de grond maar soms ook erboven zich bevonden. Het rare fenomeen was dat hoewel wij richting Schiedam gingen er ook waren die volledig op hun schreden retour gingen. In zo'n geval vraag je je wel af. Hoegenaamd zag het eindpunt er niet echt anders uit dan een tussenfase dan wel begin. Wat ons vreemd overkwam was dat men een hijskraan lijkt te gebruiken om de treinen weer de andere kant op te laten wijzen. Maar ach, dan wordt het goed besteed.
Wij moesten weer een uitgang zoeken en onze anonimiteit even laten zien aan het apparaat. Maar hoe vriendelijk toch dat er goede reis en bedragen tegelijk werden gepresenteerd. Wij hoefden slechts akkoord (eigenlijk ook niet).
Maar ach, toen kon het beginnen en tjonge wat een werelds plein. Het uitzicht op Schiedam doet erg aan Schiedam denken, maar daar gingen we ook voor. Vervolgens wist HF voor het juiste route gevoel te zorgen en hij zette HH op het juiste been. Het bleek richting Rotterdam te zijn, zo zie je maar dat als vooraf alles duidelijk is de hele metro rit uitgespaard had gekund. Welk een zinloosheid.
Daarna was het aangaande bewegen veel van vorige week. Dus eerst het ene been en dan het volgende been niet vergeten en zo weer door. Wij gemiddelden immers zo rond de 5 km per uur.
Net als de vorige keer waren er velen die Schiedam middels verkoop willen vaarwellen en borden in dier voege troffen wij overal om ons heen. Men concurreert hevig.
Als u als lezer onze route wilt meelopen verdient het aanbeveling deze geprint mee te nemen, aangezien audio begeleiding nog niet tot onze mogelijkheden behoort. Overigens zijn de HH tegen vergoeding wel in te huren om eens lekker mee te lopen. Geinig is vanzelf.
Wij zagen vele auto's van onze met name oosterlijkere buren, sommige nieuwer, anderen niet. Maar dat men ervan weet lijkt ons duidelijk.
Via pompstation, directiekeet (replica) en heerlijke kroegen is daar dan opeens het Marconiplein. Daar liepen we snel voorbij en gingen verder richting de horeca. Onderweg natuurlijk van alles meegemaakt. Wist u van het kasteel? Via Delfshaven en oude en nieuwe binnenwegen ging het verder. HF werd ineens aangesproken door een onbekende heer die een hoeveelheid zinvolle zaken wilde melden dat HF pogingen ondernam om aan te geven dat wat ons betreft dit voldoende was. Uiteindelijk drong dit door en droop men af.
Na al deze avonturen was het hoog tijd om de spanning eraf te halen en gingen wij zitten in een kroeg teneinde. Frans dronk bier en Henk bleef niet achter. Sterker nog, wij deden nog een ronde.
Daarna op zoek naar een metro en moesten wij helemaal de andere kant op om terug te keren op onze eerdere route teneinde de auto van HF te verlossen van het alleen zijn. Bij het verlaten van de metro stonden heel veel mensen van de politie niet op ons maar wel in het algemeen te wachten. Waarop vertelde men ons niet. HF storte HH tijdens een wilde rit zo uit de auto en reed alsnog door naar diens huis.
Het was ons een duidelijk en waar genoegen u hiervan in kennis te stellen en wij hopen hiermee weer inspiratie te hebben opgedaan voor uw volgende wandeling.

Geen opmerkingen: