zaterdag 24 april 2010

Niet aan het werk in Werkendam



Wij gingen dit keer eens niet niet in den avond maar tijdens daglicht. Hiertoe van harte uitgenodigd kwam HF HH ophalen reeds om 12.30 uur teneinde een wandeling te beginnen. HF kwam zoals wel vaker eerst bij HH naar binnen en zag daar veranderingen die eerst onzeker maar daarna aanleiding gaven tot opmerkingen ter goedkeuring en prijzenswaardigheid. Nu pas zag HF waar het de dame ten huize van HH allemaal om te doen was geweest.
Tevens moest HF met het schaamrood erbij een DVD teruggeven die zeker gezien de kwaliteit al veel eerder had teruggekund. Maar twee Henken hadden hem mild en aarzelend gestemd. HH gaf wel heel snel een boek terug waaruit hij diverse HERENWIJSHEID heeft geput. Zo snel wordt hij niet meer verrast.

Toeren deden wij met snelheid maar toch ook genietend naar Werkendam alwaar HH een plek wist, " daar bij die haven" .
Zo gezegddoen. Natuurlijk moest er weer jassen worden achtergelaten, schoenen verwisseld en hoe verrassend meldden wij ons aan bij de iPhone software die nu wel werkte en daar gingen wij. Op pad.

De richting was gegeven naar het Oostwaardpad, hetgeen met medewerking van boeren tot stand was gekomen. Maar om daar te komen moest eerst vrijzinnig worden geavonturierd naar het pontje Steur, die na wat wij nu weten niet eens heen en weer. Pas vanaf later gaat men weer varen. Gelukkig was varen niet ons doel vanmiddag. Vanaf de haven via houtbewerking en verzameling ging het de dijk op, langs schapen die ons deze keer wel veel wilden vertellen en met een kleine afwijking kwamen wij bij de aanleg der pont. Van daaraf RA en uiteindelijk via de Kijfhoekweg kwamen wij op bedoelde en gezochte route. Wij liepen eerst te ver rechtdoor maar verder dan een boerderij die vanachter een verrassing in petto moesten wij deels schreden retour maar van daaruit volgden wij de langere versie van genoemd pad. Dit betekent langs en soms onverhard (!) via later dan de Bakkerskil met eigen kracht oversteekschuit, (vriendelijk bedankten wij deze) via het buurtschap Kille en weer verder tot aan:


De Papsluis verdient een aparte vermelding Wist u dat er onverlaten zijn en waren die gewoon de sluizen openden en zodoende zorgden voor overlast? De schelmen, de haarklovers, de onweerstaanbaren, de barbaren, de hoe zal ik het omschrijven?, ja die. Over de kling ermee potjandrie. Grrrrr. Zo, nu even rustig HH. Kalm aan, dit is niet goed voor de bloeddruk.

Na de sluis gingen de HH oorlogje spelen en gelukkig kwam na een weinig wandelen het fort Bakkerskil in zicht. Gelukkig was e.e.a. gesloten en zagen wij borden die melding maakten van opening op een andere datum (1-5 a.s.) Als u echt wilt is binnenschouwen dan mogelijk. Wij daarentegen vervolgden weer onverhard maar nu toch echt richting eerste starthaven, hetgeen wij via een prachtig nijverheidsgebied bereikten. In genoemd gebied doet men aan bootverstopperij (natuurlijk zagen wij wel) en sommigen bewoonden op mooie locaties waarvan de HH zeiden dat zij niet zo nodig aldaar hoefden.
De auto had heerlijk in de zon gestaan en nodigde uit tot toeren hetgeen wij deden. Volgens HF spookte het op de A15 (niets van gemerkt) en wij bereikten al rijdend DE Brasserij. Hier bierden wij wit en onder genot van bittere garnituren die naast een fraai uiterlijk ook nog eens lekker.
Overigens knap zoals de HH de Biesbosch hebben weten te vermijden.
Het valt niet mee dat wij onderweg toch vaker geconfronteerd worden met dierenleed.
Bijgaand volgen 2 examples:

eendenleed en wat dacht u van een strekzwaan, die overigens niet anders kon!

Tot den volgenden en mooi weer gewenst. Ga eens wandelen zouden wij kunnen opmerken!

Geen opmerkingen: