dinsdag 20 juli 2010

Glazen achter de duinen, eh Stad natuurlijk




U houdt het wellicht voor mogelijk en aldus gebeurde. De HH trokken makkelijke schoenen aan en HH haalde HF op. De directie aldaar bemoeide zich met was rituelen en wist aangaande het weer te vermelden dat het warm was. Met die kennis bewapend gingen wij op pad, niet eerder dan over en weer weest gegroet. Ter beide zekerheden namen wij echt schoeisel mede. Aangezien het weer geen noemenswaardig weer was lieten we jassen en paraplu thuis dan wel ter auto. Wij moesten van directie wege water mee slepen aldus.
Het hoogreemraadschap verschafte dit keer genoegens en wij absorbeerden mede voor u. Om u alhier niet te vermoeien kunt u e.e.a. zelf downen en ter gemakkelijkheid thuis dan wel op uw reader lezen. Let hierbij wel op de halte en vergeet niet bijtijds uit te stappen.
De wandeling(en) kunt u hier downloaden als pdf (aanrader!)
Aangezien de accu niet was opgeladen is de route enigszins gepimpt maar troost u, wij liepen weliswaar verkort maar wel helemaal.
Aangezien volgende week verjaren zal kan het gebeuren dat twee keer slechts wordt gewandeld maar de tijd leert de wonden zal.

Genoemde wandeling 2 is afwisselend, kan tot 13 km maar verkort nog altijd goed voor 8.5.
De Lier is een naam die valt en veelvuldig wel.
Bent u in voor een feestje dan kunt u starten bij party - en waterskicenter Wollebrand. Hoewel niet de hand ervoor ligt vindt u dit gebied in de recreatie voorziening met dezelfder naam.

Wij parkeerden daar wel, trokken de andere schoenen aan en gingen op weg. Opvallend was vanaf de start al de hoeveelheid damesuitvoeringen die wij tegenkwamen. Hoezee. Rechts ontwaarden wij pogingen van het mensenras om zich al voorttrekkend op plank(en) door het water te begeven. Sommige damesuitvoeringen vonden zwemmen veel leuker maar gezegd moet worden dat sommigen met gemak de eindstreep, al dan niet met een been en of arm.
En wat dacht u van een HoNdEnStRaNd zonder onze trouwe viervoetertjes.

Redelijk aan het begin van de route vallen twee zaken direcht op: een fietspad die in twee. Om te wandelen al leuk, om te fietsen lijkt het ons erg comfortabel. Vergeet niet links in de hoek te kijken want er kan zomaar een auto op het fietspad komen die u tegenkomt. Bizar, met de brandnetels zo dichtbij. De tweede opvalling is het eVeNeMeNtEnTeRrEiN, want met zonder. Maar dat men op het ergste moge duidelijk zijn.

Een manspersoon die weliswaar mechanisch maar toch dermate veel moest grasmaaien dat regelmatig stoppen en ff bijkomen het devies bleek. Wij hebben daarwandelend wel sterke toegewenst want HF was ondanks aanwezige staatspapieren niet van zinnen ondersteuning ter plekke en plaatse.
Overigens is de HH gelezen gekomen dat men dit gebied gebruikt om water te verstoppen, weliswaar in tijden van maar niettemin. Bent u wat vocht kwijt dan zou ik hier eens rondneuzen en der bazuinen.

Wat kan er verteld worden zoals?
Natuurlijk de Wollebrand. Diverse vormen van recrea zijn mogelijk, ook leuke. En het moge gezegd, velen wisten ervan hoor.
Ook het fietsparcours is voor fietsers een bijkomstigheid.
Het Kraaienest, een plas water ender recreatie.
Zeven gaten: welgeteld en van vroeger reeds. Tegenwoordig ook bekend als de Zeven gaten van Van Lingen, tenname van de huidige eigenaar. Fraaie natuur en van blijvende aard.

Voor drank zonder spijzen togen wij naar Barendrecht alwaar zowel licht als donker bier werd geserveerd. Aangezien de HH gezamelijk waren werden 4 bieren opgedronken alvorens HF door HH thuis werd afgeleverd.

Geen opmerkingen: