woensdag 11 augustus 2010

Pas een keer naar Oostgeer


Tja, wat moet je dan. Heb je eindelijk de zekerheid dat hemelwater in grote hoeveelheden zou neerdalen op de HH en dus is de basis voor een avondwalk weer gelegd en wat dient achteraf ruimhartig te worden opgemerkt? Nauwelijks regen gehad dus.
Kijk, als HF zijn uiterste best doet om HH toch nog te bewegen om voor zijn a.s. vakantie een poging te ondernemen tot het komen van enige vorm van gezamenlijk optreden in de polder. Kijk verder. HF had en heeft een handig boekje dat nu eens niet vragen oproept maar deze reeds beantwoord heeft.
Ook bleek de route opmeet instantie in dit geval het rechte eind te hebben gevonden, want 7 km was het vooraf maar zeker ook achteraf.

Wij namen ruimschoots de tijd om de wereldproblemen eerst eens te analyseren maar dan toch met de oplossingen te komen. Als men dit opvolgt ligt er in ieder geval snel een waterpijpleiding tussen Pakistan en Russistan. Want overheveling lijkt hier de oplossing.
Parkeren deden wij bij de kerk. Maar ook horeca was erbij, maar niet voor ons, jonge honden als wij daar zijn. Na ampel overleg bleken beide HH te beschikken over aanvullend schoeisel hetgeen kon worden aangetrokken. Dan eindelijk op weg. Het boekje bleek in andere vorm ook op lantarens aanwezig. Hadden we maar vooraf....denk ik dan.
Hadden wij al verteld dat deze route zo ver weg was dat HF onderweg bij onbemand moest tanken hetgeen uiteindelijk toch bleek te werken warempel. Ja, die Citroenen lusten hoor.

Enfin, HH met paraplu, HF natuurlijk niet. En zo gingen wij. Niet hand in hand maar toch dicht bij elkaar, zoals HH betreft.

Natuurlijk wordt eerst de aandacht gelegd en gewezen op het dorp zelve. Prima overigens maar daar kunnen we niet op wachten. Dus liepen wij alras verder en onderbraken de sleur door soms in het boek en soms op de borden te kijken.

Onderweg zagen wij slakkenrituelen (zeer rustig overigens), wandelende koe dames, rennend pony ding met name achter HF, natuurlijk Harry en veler vogels.

Het zou NL niet zijn als molens het uitzicht niet belemmerden.

Een tip van de HH. De caravan die wij onderweg zagen is best tegen een gunstig prijsje te huren.



Nog een tip: het water bij de paalcamping verdient het niet om gedronken te worden. Maar dat het aangename rek - en strekoefeningen oplevert moge duidelijk zijn.


Via echte natuur, vogels bij kunst in meer, sluis en zicht op de A4 waar men gewoon doorreed ging het retour. Op dat moment waren de schoenen, broeken en volgens HF ook de goretex preparaten waterverzamelend en konden we dat allemaal mee zeulen.
Terugkomend bij het dorp zagen wij jongeren in een hanglocatie alwaar men elkaar van alles wijs maakte. Wij hoorden er duidelijk niet bij zodat verder wandelen de beste optie leek. Via sociale woningbouw, een bakker zonder aanbiedingen en witte brug bereikten wij kerk en Citroen. Gelukkig hoefden wij op de terugweg niet wederom te tanken, zodat in een keer kon.
Uiteindelijk gingen wij richting het schone Capelle aan den IJssel alwaar wij Petrus dronken en aangezien wij niet aan de bar zaten kregen wij noch pinda's noch wel speciale noten. Dank aan de hartelijke dame. Om het naderende afscheid te vieren trakteerden wij elkaar op Rotterdamse bitterballen. Jammie....

Nu zal een periode van radio stilte intreden want de HH kunnen niet uitweiden terwijl in Den Haag volop gesproken wordt. Wij zullen derhalve enige tijd niet van ons doen spreken. U zult het met geschiedenis moeten doen.
We'll be back!
De wandeling kunt u halen uit de Groene Hart ANWB wandelgids.

Geen opmerkingen: