vrijdag 6 februari 2009

5. Wij wandelen een keer niet!




Wat hebben wij u te melden? Natuurlijk veel
Want het viel ons op dat als er sprake is van GEEN wandeling het resultaat verdacht veel lijkt op wel wandeling. Zodoende kunt u ons dit keer aantreffen in het onvolprezen Capelle ad IJssel alwaar HF de Citroen op werkelijke wijze parkeerde op een plek die eigenlijk. Maar als u het gemist heeft behoeft uitwijding geen zin.
Nadat de HH elkaar van de juiste schoenen hadden bekeken kon het op weg. HF wist nog te vermelden dat het hem emotioneel erg raakte toch nog tijdens dit leven getuige te moge zijn van WC de Koperwiek. Voor HH was gesneden de koek, als ware hij bekend. Dit valt nog te bezien.
Nadat flinke wandelingen vanuit genoemd WC naar rechts hadden plaatsgevonden ging het zomaar via oude dorpskernen naar de IJssel. Onderweg de bekende 65+ vechtrituelen. Daar aantreft u water en nat is het.
Het was enigszins opzichtig. En u ziet, Capelle is nog steeds op zoek naar het kasteel. Nadat wij de werkelijk allereerste waterkeerring hadden gezien, het water stroomde overigens gewoon rechtdoor, onderstaken wij de Algerabrug en gingen richting van Brienenoord. Als je de dijk links houdt kom je door Capelle-West, alleraardigst dat men vooral aangeeft wat de boom niet is, via Kralingseveer en gingen wij voor genoemde brug RA en langs hondeninrichting en africhting, langs autodealers die waren stilgevallen, langs oorlogs en joods begraafritueel, langs kazerne gedoe met mannen die niet meer konden lopen RA over een drukke weg die maasboulevard wordt langs universiteit en uiteindelijk RA over de 's-Gravenweg. Men zegt dat hier het grote geld woont in dito woongenot. Nou, verschillende gedachten beheersen. De boodschappen hebben wel een apart vakje. Maar wij maakten ons uit de voeten en volgden deze weg totdat wij RA konden richting de start en ons drankpunt de Boekenkast.
Wij dronken diverse bieren, van zot tot kriek en ontnamen de eigenaar eveneens een bittergarnituur.
Nogmaals, prachtig voor een wandeling die niet zou plaatsvinden en de weergoden waren als vanzelf op onze hand.

Het ware beter als u de volgende keer weer kennis opwaart.
Zoals deze aanduidingen:


Afstand: ca 14 KM volgens onze runkeeper (zie boven).

Geen opmerkingen: