vrijdag 27 februari 2009

7 .Vernis




Aangezien de komende week de wandeling gekenmerkt wordt door onzekerheid gingen wij u voor. HH voorzien van een voor HF onbekend voertuig en een van de vrouw van HF verkregen tuin extensie. Niettemin bleek de bedoeling en alras ging het op pad. Natuurlijk niet letterlijk want wij hadden een auto. HH wist de weg hoewel HF niet achterbleef, logisch want men was gezeten alnaast elkaar.
Parkeren deden wij na aankomst in Pernis, al bij de start, zie kaart. U kunt dit niet missen want zo groot is eea niet. Enfin, wij stonden voor schone nieuwbouw en HF wenste hoe dan ook van schoenen te wisselen. Terug overigens niet. Vervolgens de trap op, en weer af en in eerste voege RA. Als u de kaart volgt ziet u onze onzekerheid. Aanstonds gingen wij min of meer terug en sloegen LA. Dat beviel stukken beter.
Rondom een kleine haven met prachtige vergezichten, heerlijke geuren en dito liep het verder richting de grote weg. Wij kunnen u verzekeren dat dit nauwelijks doorkomt. Het is dat het zo is, maar anders. Horen noch zien mogen u vergaan.
Langs fraaie staaltjes van bebouwing doorliepen wij det dorp en kwamen uiteindelijk bij een alleraardigst dorpgezicht. Hierachter en naast ontsloot zich een tafereel van wederom niet al te grote woningen, dus van deze bewoners kan verder inkrimpen niet meer verlangd worden. Dat zou teveel gevraagd.
Via en onderlangs bereikten wij van gene zijde de auto, niet vooreerst wij doorstaken een buurt waarin men aardig is aangaande elkaars buren en zodanig begroetten wij elkaar hartelijk. Maar eigenlijk hebben de HH geen aansporing nodig, vriendelijk als zij altijd zijn doen voorkomen te zijn enzo.
Hoewel chaotisch zoals niet de HH was het ondanks prachtig nat weer met bijhorende koude (wederom handbedekking vergeten) een wandeling geworden waarbij de 4 benen het voor het zeggen hebben gehad en gedaande.
Overigens kunt u onze kaart ook gebruiken om een meer handige wijze van rondwandelen te ondernemen, maar als de HH iets wel zijn is het niet handig. Ligt natuurlijk voor de hand.
U kunt het groene boekje beter thuislaten, men raadpleegt niet en kent eigen invulling. Dit zal komen door de afwezige ligging.
In tegenstelling tot ons voorbeeld hadden wij generlei fanfare gevoelens.

Bieren: Corsendonck en Jupiler
Eten: nachos voorzien van garnituur
Afstand: ruim 6 km
Waarschuwing: let op de voetpaden

Wat valt er zoals te zien?

Containers
Creaties der huizenopknap
Vogels en zo
Scheepbeweging
Eigen bier. HF zal zich beradenn

En te horen?
nauwelijks de rijksweg
nauwelijks de boterij
dan weer wel hondengeblaf



Geen opmerkingen: