woensdag 23 juni 2010

Kleur bekennen!








De HH waren het zat. Altijd weer van die wandelingen en daarna weer een stukje schrijven. Dat gaat vanaf nu anders. Uiteraard laten we met openheid van zaken weten hoe de zaken er nu voor staan. Voortaan gaan we eerst de route lopen en doen daarna pas verslag. Zo, wij kunnen sneller tot besluiten komen dan bepaalde politici. Overigens vormen wij ook een coalitie, maar dan van de gewezen NN'ers. Niet eerst samen komen met alle wandelaars van NL en dan weer in delen en dan weer snuffelen. Oh nee, zo zijn ze niet.
Dus op weg naar Zwartewaal, deze keer per automobiel, het zij dan slechts ter geraking. Eenmaal op locatie onttrokken wij schoeisel en verstevigden wij alras. En zie, op pad voor naar schrijven 8 km De Holle Mare route. Over dit laatste hadden wij vooraf geen twijfel maar later meer.

Wij parkeerden passat bij de haven en vanaf daar gaat u de bernisserdijk op. Vooraf passeerden wij de haven van Zwartewaal en het moge gezegd, er waren water en er waren boten. Zelfs Samos, dus HH had met kennissen echt niet eerst hoeven de vliegen en gedoe schiphol als er om de hoek. Maar goed gedaan zijn de zaken. Via wieldijk, zandwingebied aan linkerzijde (grapje: rechts), en vanaf daar werden wij de dijk op gestuurd (wieldijk) maar daar wilde HF niets van weten. Hij bleef op asfalt en dus HH vanzelf. Maar mocht u zelf de route gaan lopen dan lijkt over de dijk toch de aangeprezen optie.

Vervolgend aan de linkerzijde kanaal door Voorne houden onder de N218 langs carpool, honden (korte welleweg, valt best mee) steeds rechtdoor wordt ooievaarsdijk. U gelooft u ogen niet na verloop van tijd. Wat? Echt? Passeer ik hier een wiel? Jazeker, aan de rechterzijde dan. Bij de 3sprong linksaf de holle maarsedijk op. Hier gaan we echt klimmen. Pffff. Menig zweetdruppel zal hier zijn achtergelaten, bij de HH natuurlijk niet, want zij worden medisch gekoeld gehouden na gedoe met bloeddruk en hartkwalen. Ja beste lezers, alweer het laatste deel van de route langs de Holle Mare, u mag er ook in, maar houdt u aan de vele regels. Via ra Wouddijk en een fantastische boerenhofstede (nr 12),
zie ook de foto's komt u ongemerkt en ongezien op de Molendijk. Jaja, wij regelen werkelijk alles. Vandaaruit de Zwartewaal in en lekker genietend door het dorp slenteren. Prachtig, ook al doet de fust vaak niet mee.
Maar een eigen 12V beertender mee en je kunt hoor.

Hierna nemen wij u nog mee in prachtige verslagen, laaft u aan onze foto's en denk met ons mee naar de belachelijke opgave in het inmiddels beruchte Wat en hoe boek, 8 km, nou echt niet. Wij konden met eigen inbreng ternauwernood.

Maar goed, soms zit het mee.

Aangezien wij blijven oefenen en bierlusten ontstegen wij onszelf in Barendrecht alwaar wij onder het genot van dergelijk vocht zagen dat met name onze oosterburen verder zouden voetballen tijdens vuvuzela toernooi.

Geen opmerkingen: