dinsdag 12 oktober 2010

Manhattan aan de maas


Morgenstond heeft goud in de mond. Zoals het eten thuis tikt smaakt het overal. Wie goed doet verveelt zich hopeloos. En zo zijn er veel meer van die uitdrukkingen waarvan je je afvraagt waarom en vooral hoezo. Om dat eens nader te onderzoeken helpt een wandeling niet. Daarover waren de HH het al snel eens. Trouwens, als je er zo naar kijkt is het behalve voor de schoenenboer in feite voor niemand een voordeel om in onze voetsporen. Maar kijk je met de juiste blik en zit het wel snor tussen de lezersoren dan is er ook niet al teveel wat zegt: neen. Wij van onze kant hebben geen behoefte aan goedkeuring hoewel een blijk van medeleven en positieve bijdragen ons meer doet dan alleen een glas water. Om die reden maar ook vanwege spaarkaart rituelen moesten wij richting Rotterdam en wel vanuit Capelle. Het is een publiek geheim dat HF het liefst de bekende routes rijdt en zich niet waagt aan avonturen waarbij onderweg het stuur gedraaid dient te worden. Een keer althans.
Aangezien vorige week het kleine om werd gedaan kozen de HH deze keer voor het grote om. Als u de KM-standen vergelijkt kunt u niet anders dan.
Gestart werd van dezelfde P als vorige week maar deze keer stelde HH voor een totaal andere route te nemen waarbij de maasboulevard een hoofdrol zou spelen. Aldus liepen wij met metrostation capelse brug in de rug richting IJssel. (waar zoals u wellicht weet JP een residentie heeft aan de droge zijde en misschien vanavond gewoon thuis aan de koffie zit). Via de wijk '-Gravenland met kunst naar Kralingseveer, vandaar via het Rivium met welgetelde straten kwamen wij bij de van Brienenoord brug die wij onderstaken. Via een auto boulevard, een heuse kazerne met sportmensen (mannen!) kwamen wij uit bij de wijk met de grote watertoren en behorende gebouwen waar HF enigszins weemoedig wist te vertellen van gebeurtenissen uit een verleden. Langs de haven togen wij achter het shell station (wij mogen geen merknamen noemen) naar genoemde boulevard waarbij een lastige keuze van bovenlangs danwel niet de zaak enigszins vertraagde. Maar na de keuze voor boven ging het snel langs een water en sauna paradijs wat nu verbouwd dreigt te worden, de oude haven maar meer aan het witte gebouw langs. Zodoende bereikten wij de blaak alwaar wij l.a. gingen. Langs musea, Media Markt (nee, wij mogen de naam niet noemen) bereikten wij ineens de straat alwaar BarBar werd verkocht.
Gelukkig troffen wij dezelfde barman wederom aan (die had waarschijnlijk de hele week doorgewerkt...) die ons zowaar herkende. Kijk, dan ben je onze vriend. Eigenlijk zonder dwang onzerzijds kregen wij BarBar en bij de 2e ronde ook Rotterdamse ballen met moutarde. Het smaakte misschien wel nog beter dan de vorige week, dus die kaart komt echt wel vol.

Beste lezers: geniet van de verhalen en de bijpassende illustraties en tot volgende week.

Geen opmerkingen: