dinsdag 9 november 2010

De Haagse gasfabriek en zo



Soms bekruipt ons het gevoel dat het leven is zoals het is. En dan denk je: oh was ik maar weer eens in 070. Zeker nadat die de 020 eens ff flink poep ruikt. Gatver. Natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot. Er moet wat te zeuren blijven. Om die reden en geen ander was het dit keer HH die eens bijna op tijd HF ging ophalen teneinde pas in de auto te beslissen waarheen. Dat werd dit keer Den Haag, maar pas nadat HF alsnog weer uitstapte en de route inpandig ging collecteren. Leuk als hij is gaf hij de vrouw des huizes in overweging dat de HH nu reeds ruzie hadden. Niets dan lof over zoveel jolijt en zo spitsvondig gevonden. De analen vermelden niets over vrouwelijke reacties. Wat zeker vermeld dient te worden is het feit dat HF met eigen huisvlijt 3 routes had gecombineerd en nog wel aansluitend. Zodoende deden wij een combi van: nuttig (natuurlijk) + dorst (natuurlijk) + kunstig. ( honger, er op uit en winkelen zijn aan ons niet besteed).
Wat HH direct opviel was de schoenkeuze van HF. Dat scheelde nu al tijd en we moesten nog vertrekken. HH dacht een leuke binnendoor route te weten en hoewel pittoresk was van inkorting geen sprake. Niettemin vonden wij de joubertstraat en een welbespraakt Haags heerschap wees ons op donatie plicht inzake parkeer. Kijk, dat hadden de HH dan weer niet.
Nadat wij beiden ons prullaria geld in de automaat hadden geworpen kon het dan eindelijk beginnen. HF wist dat HH hier roots had liggen en hij wilde mee zoeken.
Wij deden een eigen bewerking van de regentes, valkenbos en haagse beek en de nieuwe beeklaan route. Alles bij elkaar bleek dit zo'n 7 kilometer. Dus via Regentesselaan naar de Gheijnstraat (ja hier ligt geschiedenis en niet zo'n beetje ook) , Xaverystraat, en zo. Aldaar bleek eerste steen, opknapsteen met medewerking van ene J Willemse, kleine straten en Vooruit II
liepen wij verder. Zie hier de speeltuin aan de hondiusstraat, De sporthal in de gaslaan gaf geen boksgenoegens van de bekende J Willemse dus gingen de HH verder over het terrein van de vuilverbranding en de gasfabriek. Het blijft opmerkelijk dat waar vroeger deze omgeving zeker niet gezond te noemen was met gebrek aan groen het wijkpark de verademing inderdaad zorgt voor deze genoegens. De HH konden vrijuit adem halen onder het genot van de denneboompjes en bomen. Dat dan weer wel.
Later kwam daar de Suez kade en een vervolg via het koningsplein.
Een stuk laan van meerdervoort, regentesselaan en plein met Emma , voormalig zwembad de regentes, waar HH diverse zwempartijen heeft overleefd, maar die hoge duikplank zal altijd een gruwel blijven.
, weimarstraat en de kepplerschool (zoekplaat), alwaar HH een verleden heeft, maar wat nu toch anders wordt genoemd, marconistraat, valkenboslaan, weer beeklaan en via een stukje de Gheijnstraat R.A. (langs de voormalige kunstacademie) doorstaken wij de loosduinseweg en bereikten gelukkig ongedeerd de auto.
Nu op naar 010 voor drank (Anker) en ballen (niet speciaal 010)

In de film ziet u o.a Maasbach..


Overigens vindt u de route op www.uitvinderswijk.nl

Geen opmerkingen: