zondag 28 november 2010

Overdag Arkelt het beter

Hier ziet u HH sterk verkleind weergegeven en HF idem omgekeerd.
-------------------------------------------------------------------------------
Hoe ging het deze week zoal eraan toe?
HF, zou u deze week in plaats van maandagavond een keer op dinsdagavond willen wandelen? Maar natuurlijk HH. Nou dat treft, ik wilde dan graag donderdagavond. Ah, nou dat kan ook hoor! Tot dan. HF, HH hier. Voelt u misschien voor vrijdagmiddag? Ja maar HH, dat is met daglicht. Geeft niks want we kunnen het hebben. Dat laatste is inderdaad waar. Zo gunnen de HH u een kijkje in hun keuken en zoals u ziet dient dit niet licht opgevat te worden. De besluitvorming is geen sinecure.
U denkt misschien: wordt er dan nog gewandeld? Nou zeker wel en dan bij Gorinchem in de buurt hoewel Arkel niet mag worden overgeslagen. Wij bevonden ons hier in het land van Linge, Merwede, kanale, Betuwelijn.
Wist u al dat Gorinchem en Gorkum hetzelfde aanduiden maar anders wordt geschreven?
HH kwam derhalve aanstonds vanuit zijn werk via omkleding naar HF gereden alwaar de route klaarlag. Dus op weg en parkeren bij het NS station. Wij werden door de speaker gewezen op langere treinritten maar gelukkig hoefden wij niet. Overigens was de parkeerautomaat kieskeurig en credit card werd niet gewaardeerd. Maar pin betaling wel. Dank u.
De schoenen werden gewisseld en daarna werd gestart. Dat betekent eerst naar Gorkum en bij de stadswallen linksaf erop. Doet niet als de HH en doe de bovenroute direct. Wij gingen ook nog langs de Korenmolen Nooit Volmaakt uit 1772 maar u mag dit gerust overslaan. Die molen is een blijvertje. Wij moesten dus helemaal terug maar gelukkig bleek het overdag dus we hadden nog ff.

Uiteindelijk dus weer terug via de verdediging en middels juiste keuze ging het dan langs een volgens de route ongezellig deel
waarbij wij natuurlijk zelf weer voor gezelligheid zorgden. Want zo zijn de HH. Arkelsedijk, Linge, dat zijn zo van die dingen. Men noemt dit een rafelige stadsrand.
Na een oneindigheid bereikten wij de rotonde met de rotonde kerk ( 8 hoekig uit 1885 en bijzonder) alwaar wij een hek openden na een gevaarlijke oversteek. Toen kwamen wij in de natuur en werden de schoenen erg vies. Vooral modder kregen wij onder de zolen. In Arkel werden wij ondervraagd naar het hoe en waarom van de wandeling. Men wist de bruggen te vinden. Toen wij Arkel hadden doorstoken werd ons gevraagd of het niet te koud was om te wandelen. Dat moet je natuurlijk niet aan ons vragen. Wij doen het als het moet bij min 50. Ook hier een molen en wel de Jan van Arkel uit 1851. De HH lieten deze overigens met rust.
Na de beantwoording was het weer de dijk op langs het merwedekanaal en vooral richting het station. Volgens de route maar zeker ook de HH ziet u in de verte maar ook dichterbij de St. Janstoren. Deze staat volgens opgave anderhalve meter uit het lood, terwijl de hoogte 61 meter bedraagt. Zo ziet u maar dat het ene het andere niet behoeft uit te sluiten. Langs Citroën restanten en aan de overzijde mooie woonvormen bereikten wij de auto en het station. Na ampel overleg werd Barendrecht gezocht voor versnapering. Aldaar werden wij geconfronteerd met overmoed inzake bestelling. Vandaar hadden wij ineens te maken met honderden borrelhappen en slechts twee bieren p.p. Avondeten kon dus later.

Geen opmerkingen: