zondag 7 juni 2009

Uitlaatcentrum

Hoe later op de avond, hoe schoner het volk. Dat was en is iets wat de heren wel eens even wilden onderzoeken. Mede gedreven door het bouwen van iets en het vocaliseren van iets anders bleek de avond een geschikte uit- en vervangingsweg. HH kwam tijdens speurtocht een gedegen uiteenzetting tegen van wandel- en natuurgebied Schollebos te zich bevindend in Capelle a/d IJssel. Dat daar zich een pannekoekenkasteel luistert naar dezelfde naam kan slechts op toeval berusten, zodat we vanaf daar startten. Direct moesten we een dilemma uit de wereld helpen; doen we de 5 of 8. Haha, de 8 natuurlijk. Langzaam verwijderden we ons van de geur van sterk verouderd frituurvet en bevonden ons weldra in natuur. Weldra deed zich dilemma nummer twee aan: links of rechts ergens omheen. Nu stoopen en teruggaan ligt niet in de herenaard dus maar kijken wat ons voor moois te wachten staat. Voor wat we al dan niet gezien hadden kunnen hebben, willen we graag deze link doorgeven http://www.capelleaandenijssel.nl/documenten/NatuurpadGroen.pdf . U zult versteld staan van hetgeen wij. Wat ons zeer is bijgebleven, zullen we nu nog even aanstippen. Èen trainingskamp voor de enige dieren de geen poten bezitten, maar net als de mensch met benen door het leven gaan. Ons inziens wordt daar vooral de verschillen in kleuren aan de vierbeners bijgebracht, afgaande op de vele bonte bouwsels. Langzaam maar zeker werd het ook duidelijk dat we zowat de enige bosaanwezigmensen waren, die niet op de 1 of andere manier een andere levensvorm mee hadden genomen. Een exemplaar van het honderas moest laag maar bleek te jong om laag. Vandaar hoog. Een ander van het honderas kreeg toestemming en aanmoediging van HH enige vierbeners te pakken, maar honderasbegeleidster kreeg, tot onze verbazing overigens, angst zowel in de ogen als in de stem en bleek toch over andere inzichten te beschikken. Nou ja, terwijl goede raad (tenzij van onze zijde) meestal duur is. Al deze tijd trachtten we niet gehinderd door schroom de 8-paaltjes te volgen, hetgeen hier en daar niet een eenvoudige opgave was, maar we vertrouwden uiteraard op onze intuïtie en ervaring. De leverde een blik op op een vreemdbehaarde en bebaarde bejaarde. Vermeldenswaardig onzerzijds is ook nog dat een hondenrasgeval (er waren zeer velen in veel gradaties ) eerst nog even het instuctieboekje "Hoe red ik een bal te water?" moest doornemen, zodat z'n meer ervaren makker met de eer kon strijken. Door gingen we en langs gevaarlijke en agressieve planten bracht het pad ons via daar waar het volk tuintjes heeft terug naar de startpositie. Tot de verbazing onzes bleken we niet de 8 maar een alternatieve route te hebben gedaan en bleef de teller steken op 4,7 km. Daar hebben we dan bijna een uur over gedaan. De laving was uitstekend verzorgd en we werden verrast door De Koninck Blond en wel op zeer aangename wijze.

2 opmerkingen:

Heer M. zei

Dat het volk later op de avond niet schoner is, en ook niet frisser, ondervindt heer M. elke werkdag in de hoofdstedelijke metro (die overigens grotendeels bovengronds blijft). Maar goed, waar het om gaat, huisgenoot heer O. laat weten dat deze wandeling hem wel wat lijkt...

Groene Heeren Wissels zei

Waarlijk een grove verstopping heeft ons getroffen. Vandaar dat reactie nu pas in de vorm van. Heeft heer O. al van zich doen spreken? Lokale nieuwsgading heeft de heren geen feiten opgeleverd die er toe zouden kunnen doen.
Enfin, wachten is nu. Wablief?