woensdag 5 mei 2010

Mooi weg die vogel observatie post


Crisis in het HH team. Gingen we wandelen, hoe laat niet, welke dag van de week, en zo ging het door beste lezers. U denkt, hommeles in de tent. Nee, troost u, niets is minder waar. De HH konden niet kiezen. Gaan we maandag niet wandelen, dinsdag niet, woensdag niet. En nadat alle nieten waren vastgesteld moest die ene wel worden bepaald. Daar ga je dan als werkende HH die echt niet voortdurend online zijn (wie kijkt er immers mee...) en soms moet er toch werkelijk worden opgelet, voor kerkratten bijvoorbeeld of de HH moeten de orde bewaren over jongere HH. Zodoende moest tijdens arbeidsgenot toch een beslissing vallen EN DIE KWAM ER! Dinsdagavond zouden wij tijdens 1 minuut stilte gewoon wandelen.
Natuurlijk komt ons schone Rotterdam in beeld en HH had een schone route gevonden, soort van stiekum, die erop leek. Probleem kon zijn: de 2 zeer kleine parkeerplaatsen, dit volgens de route beschrijving die mits in de hand, ervoor zorgt dat de niet gemarkeerde route gemakkelijk te vinden is.

Met gevaar voor ieders leven parkeerde HF zorgvuldig achterover rijdend op een schuine helling en konden de schoenen op de daartoe bepaalde plaats worden aangetrokken en ging het op weg. Wij hadden ons uiteraard aangemeld en zodoende wist Apple ook waar wij verbleven. Het eerste stuk van de route is langs de Berkelse Zweth, dat is inderdaad niet moeilijk. Hoogtepunten tijdens dit traject:
* verborgen piano school met eigen P
* zicht op DE Skyline
* stilte vanwege 20.00
* landing door geen stof

Voor de A13 buigt men het beste RA en vervolgt de parallel route langs genoemde rijksweg. Hoogtepunten: geen.
Bij de Ackerdijkseweg RA en ook dit deel is niet moeilijk.
Blijkbaar stralen de HH wijsheid uit want op dit moment kwam een brommert onze kant uit waarvan de bestuurder na het afzetten des helms ons de weg naar Maassluis vroeg. Geinig als de HH zijn adviseerden wij de A13, maar genoemde bestuurder wist natuurlijk dat zoiets niet kon. Vandaar dat in aller overleg werd besloten dat via Delft de beste optie zou zijn. Aldus vertrok genoemd heerschap, die al enige tijd onderweg bleek te zijn.
Ja dames en heren, toen begon een gedeelte met schuine huizen, tegengesteld aan elkaar. Maar och, wat woont men hier prettig. Niet groot, maar wel een groots uitzicht. Wauw.

Natuurlijk werden wij op dit stuk lastig gevallen door Harrie maar ontkennen heeft geen zin.
Hoogtepunten:
* geen toegang tot vogelkijkdoos vanwege veler regen
* zicht op Afrikaans aandoende jungle toestanden, wat de vogels betreft natuurlijk
* fraaie behuizing
* vertwijfeling dat dit bestaat zo dicht in de buurt van ....
* beklimbaar uitzichtpunt

Nadat wij inderdaad een kleine P passeerden met slechts een auto met vrolijke typen inhoudend passeerden konden wij RA via de molen naar de auto die daar inderdaad nog bleek. (laat u niet afleiden: de naam molenweg suggereert anders maar de molen is er gewoon, net als de schapen).
Hoogtepunten:
* weliswaar een stuk gaan van de weg toch nog een fraai uitzichtpunt, waarbij de HH zich konden verstoppen
* schapen die duidelijk familie waren van, want er was herkenning
* voorbeelden van mogelijk goed gelukte eigen creaties bewoning aangaande
* de hartelijke ontvangst van de citroen want dat die blij was om ons te zien was merkbaar.

Zodoende afmelden bij de firma Apple en schoenen maar weer uit en toen kwm de hamvraag. Gaan we bierdrinken?
Na een behoorlijke seconde wachten was daar al het antwoord. Waarom niet?

Zodoende schoven wij na het bereiken van de gewenste locatie aan de bar aan en bestelden zotten als wij daar volgens enkelen zijn speciale ZOTdrank uit Brugge. Gelukkig kregen we daar pinda's bij met een apart opvangbakje want van rommel op de grond is men niet (meer) gediend.

Het moge duidelijk zijn, we'll be back.

Geen opmerkingen: