dinsdag 18 mei 2010

Zomaar Rotterdam





Hoewel de dames en heren van the royals inmiddels (eindelijk?) gekort worden op hun reisgedrag betalen de HH al die jaren hun reizen zelf. Er is geen sponsor, noch een gevonden portefeuille met geldelijke inhoud van waaruit alles. Neen hoor. De dwaasheid wordt volledig bekostigd door de HH zelf, indirect voegen de herendames er natuurlijk haars aan toe.

Wij deden van de bedoelde route niet het Oude Westen en China Town maar wel 'op' zuid.
Feitelijk startten wij vanaf de oude mogelijk nieuwe binnenweg en liepen via eendrachtsplein, westersingel, houten brug voor de oversteek, korenaerstraat r.a. richting vasteland. Prachtig voorproefje van Griekse nog niet gedevalueerde pracht. Dit zal HH wegens aanstaande uitstap goed doen. Vergeet niet de trap op te gaan anders duurt de tocht te lang. Overkant l.a. en dan r.a. naar de Erasmusbrug en overstaken deze. Wist u trouwens dat de volksmond zwaant maar dat dit niet op de brug slaat. Stomme media toch...)

Na de grote oversteek bent u dan op zuid. Wij waren er natuurlijk ook zult u vinden. Over de brug l.a. en zo dicht mogelijk langs het water lopen op de wilhelminakade. Voor de nieuwe flat r.a., dan l.a. de stieltjesstraat op. Onder het poortgebouw door, steekt de binnenhavenbrug over en dan r.a. Wij mochten hier lang wachten want er verscheen een predator die het aanzien volgens sommigen wel maar soms ook niet waard was en die zou echt nog even voor de grote HH oversteek onder de brug door. Dat hebben we geweten. Welk een tochtgat en welk een langdurig gedoe. Het bleek maar dat size does not matter indeed. En looks al helemaal niet.

Eindelijk onder de brug r.a. voor het halfrond en daarna via de factorij r.a. (Lodewijk Pincoffstr) tot het water. L.a. het stookblok op en maar doorlopen tot je aan het eind r.a. de vuurplaat op kunt. Daarna wordt het eng want er zal moeten worden overgestoken d.m.v. Laan op Zuid en wij vervolgden OP de brede hilledijk. Bij de metro Rijnhaven l.a. langs het water en volg dan de maashaven o.z. Onderweg zagen wij een spookverschijning onder water. Het borrelde maar vertoonde zich nochtans niet. Jammer.
Uiteindelijk r.a. en blijven lopen tot de doorgang wordt belemmerd, dan l.a. (weer met oversteek) en de brielselaan is bereikt. Na de oversteek (waar wij een fantastisch onderhouden woonhuis aantroffen) volgt de hellevoetstraat en aan het eind hiervan rechts naar de katendrechtse lagedijk. Via de gerststraat, tarwestraat, polslandstraat en de 1e kruising l.a. naar de blankenburgstraat. Die verandert ongemerkt in de groepstraat. Hoewel, wij zagen het. Uiteindelijk via de gaesbeekstraat weer r.a. naar de brielselaan. Hee denkt u, hier kwamen we vandaan. Dat moge juist zijn. Gelukkig. Vanaf hier deed HF zijn ding en HH volgde met stijgende verbazing maar nimmer wanhoop. Want u weet dat HF een kenner van Rotterdam is zeker nu hij TOMTOM uit het hoofd moet kennen vanwege werkzaamheden.

Overigens kunt u met wat steekwoorden deze route best vinden op het beroemde weeweewee.

Om in stijl af te sluiten namen wij vanaf de maashaven de metro en uitstapten bij beurs. Vandaar was het een kleine stap voor de HH maar een grote stap voor de mensheid om via de oude nieuwe e/o nieuwe oude binnenweg naar een bierlokaal te lopen. Ons wel bekend.
Men tapte speciaal voor ons niet kabouterbier maar gelukkig wel in volwassen glazen.

Laat u overigens niet in de luren leggen door de route map. Wij ondervonden duidelijk hinder van vulkaanstof en dat impliceert een niet volledig juiste weergave. Wij liepen al met al ruim 8 km.

Aangezien de foto's dit keer van een enorm gehalte hebben wij besloten om deze geheel als daar was ter beschikking te vertonen. Hoezee!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, nou, de HH weten wel wat leuk is en van wanten. Zomaar Rotterdam zou zomaar als mooi Rotterdam! kunnen worden gesleten.Ook met vulkaanas in de atmosfeer weten de HH de mooiste plekjes te bereiken.

Hartelijke groet, heer M.

Groene Heeren Wissels zei

Het is zelfs zo dat vulkaanas ons doet uitrijden naar verre oorden want dat willen wij dan zelf ook wel eens zien.
En hoegenaamd hoor je er eigenlijk niets meer over, en dat terwijl....