maandag 3 augustus 2009

Zeddam Phase I



Er heerst onrust onder de HH. Kent u die uitdrukking? Het rommelt flink maar niet in Zeddam, dat is er ook zo een. En "In Zeddam begint het leven pas". Hier en daar willen wij het bij laten. Hoe dan ook is er sprake van damesaanwezigheid en die eisten alle manieren van transport. Om die reden slechts kwam HF met vrouwpersoon naar HH toegereden in eigener voiture en werd er ten huizen van HH overgestapt in HH wagen en werd HH vrouwpersoon verenigd met. Natuurlijk de HH voorin, want zij weten waarheen. De vrouwen waren dermate kwebbelend dat wij al in de hotelkamers waren alvorens doordrong. In the meantime hadden dd HH ingechecked, koffers verplaatst, oh wat een mooie kamer gezegd en waren al bezig met andere zaken.
Eindelijk kon het dan beginnen en werd voorzichtig, wij moesten immers weer eens aan elkaar wennen na een jaar sinds Bad Bentheim, gestart met een soort wandelritueel. Natuurlijk wilden de dames ook genieten van een terras en bijbehorend. Vermeldenswaardig was de worst met harde stukken dus opzuigen was uit den boze. Tevens had Andrea ontmoetingen met duimzuigers die vriendelijk allerlei info aan haar meedeelden. Ook moet ons van het hart dat Herman niet precies wist hoe wij zijn naam wisten. Maar goed. Nadat spijzen en bier en wijn waren genuttigd ging de verkenning pas echt van start en kon Zeddam prijzen geven. Wij gebruikten hiervoor bijgaande route deels waarvoor dank. Hierbij viel een merkwaardig ritueel te aanschouwen. In dit dorp laten de honden elkander uit, getuige...Nadat wij van schreden waren teruggekeerd kon er aangeschoven worden voor de allang betaalde maaltijd en genoten wij aan een vaste tafel met variatie in schikking van verstrektheid. Hmm. Na wat gelummel hielden de dames eigen eer en konden de HH eindelijk zichzelf zijn en gingen via interne bar, een soort van kijken naar andere bars maar toch weer terug naar hotel ook gaan slapen. Natuurlijk gingen er de volgende dag stoere verhalen door het dorp.

Voor de zaterdagwandeling ontwerpen de HH een separaat verslag.
's-Avonds was er gezelligheid op eigen terras maar het gezelschap toog naar 's-Heerenberg om aldaar middels busreizen binnen een uur de highlights te doen, een heerlijke koffie te nuttigen en daarna weer terug in inmiddels donkerte. De dames waren blij dat dit deel niet gelopen hoefde te worden. Weet dat in genoemde plaats een groot kasteel is wat 's-avonds niet bezichtbaar is.
De volgende dag hadden wij bepaald dat ins Westen viel neues Wetter en met name veel droger zou komen. Dus die kant op. Wederom hadden de dames niets in de gaten maar inmiddels was HF alweer met vrouwpersoon thuis en kwam HH met vrouwpersoon hen ophalen voor een rondje Rockanje. Nu, dat hebben wij al uitvoerig elders beschreven, dus wilden wij het laten bij kieken en verbazing.
Niettemin is er uitvoerig gelounched bij muziek, drank en bittergarnituur die op verzoek van Andrea werd voorzien van extra bitterballen. Hmm Hmm.
Hoewel wij elkaar diverse malen goed hebben verteld staat voor volgend jaar weer een bedrijfsuitje gepland. Dit keer met Margreet en Andrea erbij overigens.

Geen opmerkingen: