vrijdag 26 maart 2010

Huh? Waarom niet overdag?


Waarachtig. Volkomen onverwacht deed zich een gelegenheid voor die uitnodigde tot wanderungen. En wel in de omgeving van Rotterdam maar dan helemaal toch ver weg. U weet wel ,waarvan wij zeiden dat overdag een keer moest. Nu dat was gekomen en ontstaan. HH ging langs bij HF en gezamelijk werd na enige aarzeling de vaart gezet naar Heijplaat. Zoals omschreven als een rondje Heijplaat met de benenwagen gingen de HH met een VW wagen en parkeerden alvorens de schoenen rechtmatig weliswaar maar dan toch trefzeker van voeten te verwisselen. Komt u met de boot dan is dit de aankomst.
De beschrijving hebben wij u al eens gegeven maar voor de vergeetachtigen en de simvastatine gebruikers nog maar even: hierzo
Er is veel RDM zullen we maar zeggen.
U treft hier ook een fraaie omschrijving aan dus daar zullen wij u niet mee vermoeien.

Wat ons vooral trok was de uitstraling overdag, dus na het parkeren werd al gauw de pas erin gezet en volgden wij in grote mate dezelfde route als de vorige keer. Wat ons mede opviel was de uitnodiging tot parkeren hoewel men er in feite alles aan deed om dat onmogelijk te maken. Dus uiteindelijk langs Trix (ja opnieuw), de politiepost in ruste (huur/koop) en weer langs het uitspanningsgedoe getiteld Courzand alwaar wij eenmaal retour een pilaarbijten bier dronken van Anker gehalte. Heerlijk.
Ook aten wij hier een elzasser specialiteit met kaas en spekkies, geheten Flammenkuchen.

Op zoek naar het drijvende dok ontdekten wij diefstal van eiland op klaarlichte dag.
Het strand werd vandaag door vrijwilligers helemaal schoongemaakt dus wij deden aldaar geen behoefte, nee niet. Het deed en doet ons deugd dat een of meer nederlanders met eigen schep en vuilniszak de rommel opruimden die anderen aldaar ter herinnering achterlieten. Inzake quarantaine bleef alles bij het oude, zodat de foto's dan maar voor zich.

Natuurlijk ontdekten wij het winkelcentrum dat indruk maakte, maar oordeelt vooral zelve.
Wat meer dan opviel was het lokale ritueel om gedurende enige tijd huisraad onderling uit te wisselen. Op ons moment werd er net een eiken dressoir leverbaar. Wij konden vanwege de wandeling natuurlijk niet de rug op. Maar haast u aangezien men alleen vrijdag e/o zaterdag wenst te vergeven. Hulde voor de dames in kwestie.

HF heeft morgen een druk program, zingen, lezen en een quiz. Maar de sleutel tot succes ligt niet in Rotterdam wist hij na enige druk te vertellen.

Het moge gezegd maar ook hier liet de lokale bierchenkerd zich niet uit het veld slaan na het stellen van de eeuwige vraag of men ook bier verkocht.

Google op: Nieuwe maas, Heysehaven, Waalhaven, Werkhaven, Quarantaineterrein

Geen opmerkingen: