maandag 1 maart 2010

Gehoord van Ommoord?



Al eens gehoord van Ommoord is zo'n uitdrukking die je niet iedere dag kunt beluisteren. a. Niemand bezigt hem tegenwoordig en b. vroeger evenmin. Dat heb je met die zaken. Daarnaast kunnen de HH zich volledig voorstellen dat met al die politiek om uw heen dat er weinig tot geen tijd overblijft voor deze zaken. Toch moet u hier voorzichtig mee zijn. Wat gevalt immers? De HH kunnen zich nimmer en zullen zich ook nimmer laten afleiden door gedoe in DH dan wel naderuwbij. Dat ontslaat u niet van uw plicht om uw stem te laten horen daar waar men er immers op zit te wachten. En laten we eerlijk zijn. Al die mannen en vrouwen in de kieslokalen zouden veel liever met de HH gaan wandelen maar zoals men op de tv vaak hoort: duty calls. Wij horen nog niks, maar dat zegt.
De wandeling begint zoals wel vaker bij de start hoewel de HH dan reeds veler voorbereiding achter de rug hebben. Met name deze keer was het uitgesproken nat, hetgeen voor ons betekent dat de paraplu met uitzondering van ca 20.21 uur voortdurend dienst deed waarvoor wij hem/hun droegen. Het impliceert eveneens dat van photo laat staan video geen sprake kan zijn, wij hadden immers wel wat anders aan ons hoofd. Niettemin arriveerden wij in de stromende regen bij de Hesseplaats. Aldaar wist HH van verhuisplannen van F&F, maar dat houden we voor ons. Aangezien het www slechts globaal dienst deed hebben wij een route min of meer gelopen volgens het systeem van met de klok mee. Dat werkt prima als er een klok in de buurt is. Anders dient u er een te lenen.
U loopt vanaf het winkelcentrum wat aan een opknapritueel bezig is langs de onderlangs en gaat zo de woonwijk in. Van vele hartelijke begroetingen was vanavond geen sprake. Vermoedelijk speelde het weer maar ook andere zaken een reden. Als u dan RA aanhoudt komt u vanzelf aan de rand van dit prachtige gebeuren en loopt u richting de Rotte. Vandaar langs te hoge flats (hetgeen men zelf ook weet) RA richting een soort buitengebied alwaar het prima vertoeven is als het weer meewerkt. De HH hadden er vanavond duidelijk zin an want er werd snel doorgelopen en laatst nog bogen wij weer RA van de Rotte af en kwamen langs recreatie gedoe wat werkelijk voor iedereen toegankelijk is. Vervolgens kwamen wij nog langs jonge mensen die ondanks de regen gezellig in een auto zaten en naar wat muziek luisterden terwijl ondertussen ... Na al dat moois was en werd het tijd om de paraplu de rust te gunnen die deze werkelijk waar verdiend hadden. Zodoende vonden wij de auto vanwaaruit het toen heel gemakkelijk was om onder het waakzame oog van wat boeken enige bieren te consumeren.
Hetgeen aldus.

Tot den volgende keer maar weer zeggen wij vanaf deze plaats and may the force be with you.

Een herinnering aan hoe het was.....

Geen opmerkingen: