vrijdag 18 maart 2011

Martelaren

Route HF
Kunt u kopen!
De HH hadden gehoord omtrent Gorinchem martelaren en het doen in Brielle. Dat vroeg om onderzoek en zodoende togen wij. Niet eerder dan nadat HH HF dit keer persoonlijk had opgehaald. De dame des huizes HF was vruchtbaar bezig draden van een hoop af te halen en deze middels stokken in een bepaalde vorm te krijgen. Een dergelijk ritueel vindt nimmer plaats ten huize van HH zodoende open mond ender verbazing. Volgens HF schijnt dit naast een bezighoud ook een nut te dienen, n.l. het regelmatig ophalen van in elkaar gevlochten hoeveelheid van het spul. Naar het schijnt krijg je dat niet gratis mee. Enfin, we stoppen met deze waarlijke onzin want dit is voor u nauwelijks interessant noch aardig om te weten, laat staan.


De route was zoals gemeld weer ontsproten aan de fantasie van HF dus bij voorbaat lijken excuses op zijn plaats. Vooraf werd er niet gewandeld dus ging het middels de VW naar Brielle alwaar HF een volle parkeerplaats wist. HH vond dit niet handig dus na enig heen en weer parkeerden wij op een neutrale plaats.

Leuk plein
Uitstappen deden wij wederzijds waarna het op pad kon gaan, niet nadat de firma Apple wist van de wandeling. De inspanningen kunt u helaas niet live volgen op de kaart.

Een deel ervan stond ooit hier. Misschien ooit weer.



Vrijpaal
Door de eigenhandige (!) aanpassingen konden wij elk bastion omwandelen, elke molen bekijken en wist HH aan HF te vertellen dat hem de locatie van de bedevaartskerk bekend was, het waarom en hoezo echter niet. Aangezien dit best een unieke lokatie is hebben wij extra informatie opgenomen.

De martelaren van Gorcum:
betreft een eigenaardige bezigheid alsook.  Een explicatie van het hoezo en waarom wordt gegeven evenals het reisschema van toen.  Wat dat betreft biedt de huidige tijd veler voordelen.

Info over deze martelaren: alhier.
Lokaal gebruik

Het moet gezegd dat de HH zich ook martelaren voelden aangezien wij op heroische wijze een lokaal geboste betraden (onvervaard en ten strijde), langs ener gelegenheid kwamen waar de lokalen geen idee hadden wat hier nu weer aan de hand was en schijnbaar onverschillig doorgingen met onbenulligheid. Wij daarentegen kwamen ineens verkeerd uit en door geheime paden (ontdekt door HF) kwamen wij heel verrassend bij de kerk uit.

Van vroeger al
Eenmaal terug in het dorp wist HH van vroegere tijden (Tromp en zo) dat hij aldaar in de jaren 70 wel had leren gourmetten, tesamen met anderen. Gelukkig bevond de locatie zich nog op dezelfde locatie en mochten wij zeer vriendelijk eens een kijk nemen.

van wanneer?
Viswaren en zo
De terugweg vond plaats met de nodige oponthouden. Kortgezegd moesten we de botlekbrug nemen maar eenmaal daar aangekomen mochten we dan toch nog wachten aangezien men genoemde brug wel zeer uitgebreid aan het volk wilde laten zien. Dus werd teneinde raad de motor maar afgezet, want het milieu wenst ook gerust. Nou ook in de avond is het een fijne brug. Maar een zucht ter verlichting ontsnapte de HH op weg naar Barendrecht alwaar de biljartvrinden klaar stonden. De bedienheer wist zich ons te herinneren alleen de volgorde van donker naar licht bier was hem ontschoten. Geeft niks. En die dubbele bitterballen deden niet alleen de HH goed.
Deze keer echt laat thuis.

Geen opmerkingen: